Over Mlab Testing

Waarom Mlab Testing?

Mlab Testing is een betrouwbare partner voor het voorbereiden en uitvoeren van test- en certificeringstrajecten. Mlab Testing ondersteunt klanten vanaf het begin van het ontwikkelproces tot en met toelating van het product op de markt. Flexibiliteit en transparantie zijn voor ons erg belangrijk. Zo bouwen we een duurzame relatie op met onze klanten. 

Mlab Testing onderscheidt zich op de volgende gebieden ten opzichte van andere testlaboratoria:

Image
  • Kennis: binnen Mlab Testing is expertise van zowel het productontwikkelproces als het test- en certificeringsproces aanwezig. Op deze manier kan Mlab Testing gedurende het hele proces de klant ondersteunen. Mlab Testing opereert als kenniscentrum en vraagbaak voor haar klanten.
  • Mogelijkheden: Mlab Testing biedt uitgebreide testmogelijkheden voor het testen van lithium batterijen in Nederland.
  • Specialisatie: in lithium batterijen. Aanwezige expertise op het gebied van normeringen en certificeringen die van toepassing zijn op lithium batterijen
  • Flexibiliteit: Mlab Testing begrijpt dat het ontwikkel- en certificeringstraject niet altijd voorspelbaar verloopt. Hierin kan Mlab Testing flexibel meebewegen met de klant en zorgt Mlab Testing voor een zo kort mogelijke time-to-market.
  • Efficiëntie: Bij Mlab Testing weten we welke testen nodig zijn, hoe lang deze duren, en met welke aspecten al tijdens de productontwikkeling rekening gehouden kan worden. Op deze manier wordt een efficiënt traject doorlopen.

Over Mlab Testing

In 2022 is Mlab Testing opgericht. Maarten Mooij is directeur en oprichter van Mlab Testing. Hij heeft jarenlange ervaring op het gebied van testen en certificeren. Al enkele jaren had Maarten het idee om een eigen laboratorium te starten, vanuit de wetenschap dat het bestaande aanbod niet aansloot bij de behoefte van de markt. Begin 2022 heeft hij de stap gezet en Mlab Testing opgericht.

Image

Achtergrond van de oprichter

Met een achtergrond in elektrotechniek heeft Maarten zich de afgelopen 12 jaar gespecialiseerd in het testen, certificeren en inspecteren van lithium batterijen en (lithium)energieopslagsystemen. Deze specialisatie heeft hij verkregen door het werken bij zowel test- en certificeringsinstanties als bij een lithium batterijen fabrikant in Nederland.

Innovatiekracht

Maarten neemt als expert deel in verschillende normcommissies:

Internationale normcommissie IEC SC21A

Internationale normcommissie IEC SC21A

Secondary cells and batteries containing alkaline or other non-acid electrolytes
Nationale normcommissie NEC 623

Nationale normcommissie NEC 623

Bedrijfsvoering van batterij-energieopslagsystemen - Aanvullende eisen op NEN 3140
Nationale normcommissie NEC 21-35

Nationale normcommissie NEC 21-35

Cellen en batterijen
Nationale normcommissie PGS 37

Nationale normcommissie PGS 37

Lithium-ion accu’s: opslag en buurtbatterijen

Op deze manier is Mlab Testing altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en houdt Mlab Testing haar klanten actief hiervan op de hoogte.

Image

Onze Missie

Mlab Testing is een betrouwbare en onafhankelijke partner voor het voorbereiden en uitvoeren van test- en certificeringstrajecten. Mlab Testing ondersteunt productontwikkelaars en importeurs in het aantonen van de veiligheid en prestatie van hun producten. Mlab Testing zorgt voor een snelle en efficiënte route om nieuwe producten op de markt te brengen. Daarmee ondersteunen wij de energietransitie en maken wij het mede mogelijk in 2050 in een klimaatneutraal Europa te leven. Met als ultieme doelstelling een duurzaam leefbare planeet te creëren, waarin de mens optimaal gebruik maakt van grondstoffen en geen roofbouw meer pleegt op onze aarde.

De state-of-the-art apparatuur, product specifieke kennis en kennis van normen en wet- en regelgevingen zorgen voor een unieke en nieuwe propositie. Mlab Testing onderscheidt zich door de combinatie van de aanwezige kennis en door vanaf de start van het ontwikkeltraject de klant te kunnen begeleiden. Nieuwe toepassingen kunnen door de dienstverlening van Mlab Testing snel en veilig op de markt worden gebracht, waardoor de energietransitie geen vertraging oploopt.

Door de hard groeiende markt is er een dringende behoefte aan een onafhankelijk laboratorium waar lithium batterijen en elektronische producten getest kunnen worden.

Dankzij de Europese Green Deal is de energietransitie in volle gang. Mlab Testing speelt in op de toegenomen vraag vanuit de markt.

Image

Bezoekadres

Doejenburg 144M/N
4021 HR Maurik

Mlab Testing

Image